28 August 2010

11 bulan setengah dah.

Assalamualaikum..

Alahai..rajinnya lahai tuan punya blog nih..baru skrg nak wat entri..apsal xtunggu taun depan je.koh koh koh..


Erm..melihatkn kepada birthday ticker ummar tuh, wat aku resah ja..
Anak dah nak setahun,kotla nak happy kan..nie resah plaks..hee.
Resahla wei..anak dah makin besar..

Pas anak dah besar panjang umur 10 tahun camtuh leh ke lagi main lambung2 ngan dia..geletek2 dia..main kucak2..huh..banyak pk la aku nih..
kdg2 rasa cam nak anak aku kecik camtuh jer..mesti sonot kan..hehe..punyala xlogik

Menjelang his first birthday, ummar dah makin cheeky n makin bijak nak bg makpak dia fening=p

  • dah pandai berdiri sendiri dri posisi duduk dan dah mula melangkah 2,3 tapak.tu pon aku dgn en hubby kena gigih beri sokongan moral bertepuk bagai jd pom2 gurl n boy suh dia tatih. kalo nak biar dia wat sendiri mmg dia xmao.hehe.xpa sayang..take ur time k..
  • sudah mula membuka laci2 dan pintu2 kabinet dapur (sekarang ni ayah ummar dah ikat pintu guna plastik) sampai skali tuh tersepit tgn.tp xnanges pon.juz merengek je. nasibla alertness ummi ni tinggi dan pegi menyelamatkan ummar kan...~ceh..perasan..=p 
  • feberet toys ummar at the moment adalah periuk belanga. Waktu sahur pon duk kelentung kelentang ketuk periuk. Motif : utk gerak warga kuartes tnb bangon sahur. gud boy!


  • Mahu memanjat katil tetapi setakat ni masih berusaha. belum berjaya lagi.caiyok2 ummar cayunk..pasti boley..
  • akan memanjat badan ummi dan ayah untuk berada di tengah2 kalo tgk kami duk rapat2.hehe.xbagi can la tue..
  • sangat suka tgk tv.bukan terhad kepada rancangan cartoon sahaja.iklan2 yang ada bunyi2 music kuat atau ada model kanak2 antara yg menarik perhatian beliau..hehe
  • dah pandai mengikut kalo nampak ummi atau ayah bersiap2 nak kuar g memana. en hubby g teraweh pon bleh dia mengamuk2 sbb kena tinggal sampaila tertido..alahai keciannya dia..huhu
  • gigi dah ada 3 batang. 1 kat atas.dua kat bawah.comel.geram ja tgk.hehe.tp awas! dh pandai menggigit. 
  • suka datang dan sayang pipi ummi.habes basah kena air liur dia sbb dia pesyen syiom nganga molot. kdg2 ummi dapat detect cam ada niat nak syiom sambil menggigit juga.hehe.Kecian ayah sedih sbb ummar xmau syiom dia. bukannnya apa tp rasanya ummar takoot sbb ada janggut dan jambang yang tajam mencucuk2 tuh.hee
Ikutkan hati aku ni...mcm2 lagi aku nak coret kat sini pasal ummar.kalo nak cerita pasal dia, 3 hari 3 malam pon xkn habes...papapon aku excited gak sbenonya n im looking forward for his first birthday anniversary to come. n berhajat nak  tempah photobook untuk letak gambar2 dia sejak lahir sampai setahun. Insyaallah..

sebagai penutup, ini dia gambar hero kesayangan aku, penawar duka, pengubat hati, penenang jiwa..


till then..take care semua..=)

p/s: wah..dah ramadhan ke 16 kan..kejap jer..xlama lagi raya..baju raya ummar lom beli lagi..dh terlambat ke? huhehuhe



7 comments:

LIP (^_^) said...

that's a cute pic of ummar!!!

Imaan09 said...

shommelnyeeeeee..sm ngan imaan..minat kt periuk belanga, ngan pinggan mangkuk!
Isk ummar ney..bg laa 'can' kt ummi..

UmmiUmmar said...

Lip : thanx..=)

lea: tula..sampaikan rak pinggan pon dah kena kosongkan 2 level dari bawah.hehe

mrs_yb's said...

hahaha....kelakarla ummar tuh..men ketuk2 periuk belange.....nk jd cheff ker???huhuhu....

maslinamansor said...

danish pun suka tengok iklan jer... hehehe

Iela Fazielah said...

alahai... comeynyer umar... biasalah.. anak makin besar makin cerdik.. lain pulak cara main dgn dia nnt

Nigina said...

ala ..comelnya dia... heheheh hampir baya adam la... hehehe boleh jadi geng nie