09 August 2010

Sampai hati..


salam.

Malasnya nak update blog ni.tu yg aku salute kat blogger yang rajin update blog depa..kengkadang tuh sehari 4, 5 entri..dahsat2..byknya idea derang nih..

sbnrnya aku ni tiap2 ari la jgk on9.leh kata sehari tu berejam rejam dok onlene.tp blogwalking je la..suke sgt baca blog org+tgk brg2 baby on9 ni.leh ralit.sampaikan solat pon kdg2 lewat...ha tang tu mmg aku sesalkan sgt...'lagha'!!..huhu

Ari sabtu lepas aku ada program ko kurikulum kat sekolah.so isnin diisytiharkan cuti peristiwa..
dah sebulan aku tau pasal ni..so aku pon cadangkan suami amik cuti gaks arini sbb nak g tgk movie..

Alkesahnya beberapa bln yg lepas dlm nada yang sayu (hehe) suami ckp yg dh lama xg tgk movie ngan aku. recall punya recall, last time we all tgk ialah b4 kawen dulu..aku ni xla suka sgt tgk wayang..nak temankan tu bolehla..lgpon dulu ayah aku xbg we all adek bradek masuk wayang..beli cd tgk kat umah je..best gak hape camtuh.

Lgpon sejak ada baby ni aku rasa mmg nak cari masa berdua-duaan tu xbleh. kena bertiga tigaan sajork..
Coz xkanlah nak tinggalkan anak pastu g kuar berdua ja.xsampai hati lak aku rasa.nak bwk ummar g tgk sama lagila xwajar aku rasa.lgpon dia baru 10 bulan lbh. kot dah 3,4 taun tu len critala.tp actually nak bwk anak g wayang perlu perbincangan lanjut dari parents tersebut jgk. ikut consideration masing2 la..bagi aku xsalah kalo pg tgk anak beranak tp tu la.. hnya movie2 yg tertentu je kot bleh bwk anak tgk..

Mula2 tersangatla berat ati nak pg tgk..even td, pukul 12.00 tgh hari baru la confirm nak pg.2pon sbb suami tgk kat internet n berkenan nak tgk satu cerita nie..

::INCEPTION::
A man in a suit with is back turned and a gun in his right hand, against a cityscape with water coming up to his knees.

So tepat kol 1.30pm aku pon antarla ummar sayang pi umah pengasuh dia. whoaa.....sampainya ati ummi wat camtuh..sori ya sayang..ummi nak temankan ayah sat..nnti balik ummi trus p amek ummar ya..

ktorg g tgk kat GSC Queensbay Mall..tp hati xbrapa nak tenang.suami pon sama.. kejap2 dia tnya aku..agak2 Ummar buat apala skang ni..pastu bila tertgk baby ngan parents dia, otometik akan rasa macam 'kesiannya kat Ummar kena tinggai'..huhu..Kdg2 mai rasa cam kami ni pentingkan diri jek..sori Ummar..Insyaallah this will be the last time ummi tinggalkan ummar dekat pengasuh except bila ummi pi keja k!..love u sayang...mmuaah



P/s: next entry aku try review ttg Inception laks k..daaa~

1 comment:

Fain said...

Syuhrah, kite pon sama.. Kadang-kadang xde benda nak tulis kat blog. Suka baca kisah anak & tulis kisah anak je laa... Da besar nanti, diaorang bole baca kisah dia. Sooo untung bby zaman sekarang!