14 November 2010

Ibu mengandung

Time kenduri kawen wandi -bergambar dgn kawan2 baik di matjiwa..
yg dua anak dara sunti lagi tu pon xlama lg dah..insyaallah..


Wajah bahagia ibu mengandung..yg belah kiri tu je ye..yg kanan tu nampak je cam peknen tp sbnrnya bkn =p 



Tahniah Wandi..
Im soooo happy for u..;D
Bkl bergelar ibu dis december..Due date 11 / 12..xlama dah tu..
Aku tersangatla yakin hg akan menjadi ibu yg sangat baik...
Moga dipermudahkan semuanya ya..Ameen..
Love You So Much, dear!

Kagumnya aku..

Sumpah!...aku tersangatla kagum dan tabik kepada mereka2 ini...


  • ibu bekerja yg menyusui anak sepenuhnya..mmg kagum siot..sbb aku tahu banyak cabaran dan pengorbanan yg depa terpaksa lalui demi memberikan yg terbaik kpd anak yg tersayang..

  • ibu mengandung yang berjauhan dengan keluarga dan suami tersayang...oh yg ni aku penah rasa..sbb tu kagum..;) 

  • ibu dan anak yg jauh dari suami dan keluarga kerana tuntutan kerjaya..huhu..sedihnya membayangkan..nasibla aku dh dpt tukar once ummar lahir..rejeki ummar uwais la tu..ummi numpang aja..

Tapi semua yg berlaku pasti ada hikmahnya..macam yg jauh dari suami dan keluarga tu, aku sgt pasti yg ibu dan anak akn mempunyai bonding yg sgt utuh..dan mereka juga pastinya akan menjadi insan yg physically n mentally strong..tambah2 si ibu..sbb mmg harus jadi-strong-walau-macam-mana-pon. dan si anak la yg jd pembakar dan penguat semangatnya..mereka harus redha dan yakin bahawa ini adalah yg terbaik buat mereka..kerana ALLAH MAHA MENGETAHUI.. 

01 November 2010

Quick Update..

Salam semua..

baru2 ni aku baru tersedar yg aku rupanya lebih gemar membaca daripada menulis..
Pada usia 26 tahun baru tersedar?hehe..
Sebabnya once jari nak tekan keyboard, idea yg sbelum ni mencurah2 trus blank..erk..
tp membaca entri org sgt loike tau..
Apakah?Kenapakah?Bagaimanakah?

Sebab tu la aku suka sgt BW..
sampaikan kdg2 duk tgk blog org len x berupdate, siap terpacul dari mulut ni..
"aik..pasaipa xdak entry baru ni?"..
heh..Manyak cantek..asyik nak menerima..nak memberi jarang2 sekali..;p

Okeyla..aku ingat nak update sketla apa2 yg teringat..

-Muhammad Ummar Uwais skrg ni dh makin cerdik versi dia sendiri..
  • Dah pandai naik keta menan dia.Tp setiap kali naik dia mesti guna kaki kiri. Sbb tu dia akan jadi terbalik (stereng kat depan kepala mengadap ke belakang) kalu naik dari sebelah kanan keta. 
  • Asal nampak kami siap2 nak kuar, dia awal2 lagi dah g amik kasut dia.kdg2 siap pakai kasut keja ayah dia yg besar gedabaks tu.
  • Kalau pegang kunci rumah dia akan lari pegi kat pintu utama then jengket kaki kunun2 nak masukkan kunci dalam lubang kunci. Dh mcm org nak lari dari rumah pon ada aku tgk.hehe
  • Tabiat menarik rambut kanak2 len makin menjadi2 menurut cerita dari pengasuh ummar.Rambut aku yg xberapa nak kanak2 dah ni pon dia suka tarik jugak everytime nak minum susu. isk.anak ummi nie..
  • xmahu didukung atau dipimpin dah kalu jalan2 kat pasaraya..n slalu menapak ikut gadis2 comel yg lalu tepi dia..oh..yg nie menakutkan okeh..
Semoga jadik anak soleh Ummar Uwais k..

Mcm byk lg nak ditulis..tp dah terlupa..adoi..makin nyanyuk skrg nie..huhu