23 July 2010

waargh..ngantoknya..

teringat plak kisah ngeri yg jd pagi td..mlm smlm i ngan en hubby tido lewat.
pukul 2 lebey baru tido sbb masing2 dok menaip buat keja..

mintakla tlg suami set alarm kul 5.45 pagi kat hp dia.dah tu i pon tidola ngan nyenyaknya..
tiba2 pagi td dgr alarm,,malasnya rasa nak bgn tp digagahi juga...trus capai hp dan tgk pukul brapa..

mak aiiii...kul 6.45 dah ropanya! terkejut n rasa nak pengsan balik..trus gerak en hubby mintak dia tlg ironkan baju kurung n tudung ..ngee~..berkerut ja muka dia susun langkah g kat iron board..haha..sori ye bang..lgpon ni first time kan syu mintak tlg iron baju nak g keja kan..insyaallah xbuat lagi pasni,,=p

kul 7.10 baru bertolak g skolah..kul 7.45 sampai..yg peliknya, mesin punchcard masih blum merah lagi..besanya 7.40 dah stat merah...hehe.papapun.alhamdulilllah..Tuhan nak tolongla tu..

tp tu la nak citanya, skrg ni duk rasa penat memanjang..6.45 dah kuar umah..tp kul 4 lebih dkt kul 5baru sampai umah..tempoh perjalanan tu yang buat lama..
dalam ati duk pk, bestnya kalo xpyh keja..duk umah leh tgk anak membesar dpn mata..xpayah nak titip2 kat org suh jaga pagi2..ya la nak wat camna, tuntutan idup..

erm..mohon Allah beri yg terbaik utk kita semua golongan2 ibu yg kuar bekerja ni..amiin..


moral of the story :oo,rupanya mesin punch card tu mmg slalu fening2 lalat.dasar brg lama agaknya. bleh dtg lambat lgla pasni..=p


2 comments:

Imaan09 said...

ingatkan kisah ngeri apa laa.. hihi, rupanya terlambat bangun pg..

UmmiUmmar said...

hehe..ngeri wey..satgi reputasi aku terjejas...kui2