05 December 2011

Penangan penanggal


Semalam sempat tgk citer hantu penanggal kat astro prima. Mula2 xberani jugak sbb sebelum2 ni seboleh bolehnya elakkan diri tgk citer2 hantu..tapi dah anak bujang sorang ni request nak tgk, terpaksala..Ummar duk cakap "nak hantu, nak hantu"..
Ayahnya pun pasangkanla.mmg dia xmiss sikit pun..khusyuk je tgk..ummi pun stuck sama..best jugak citer nie.teringat masa kat sabah dulu, kwn2 cite pasal hantu penanggal kat kampung dorang..tapi dorang panggil 'balan balan'..kalu xsilapla..

pukul 1 pagi baru kitorang anak beranak masuk tido..yang si ummar uwais ni marah bila lampu tutup.. dia duk cakap..hantu..hantu..aduhaiii Ummar..tadi berani sgt tgk..
tapi ayahnya tutup jugakla. sambil pujuk anak cakap mana ada hantu..dan ajak ummar tido atas katil dgn kami..dia pun refuse xmau tido dalam cot adik dia smlm..
peluk dia kejap2, xlama ummar pun tertido. tapiii...
ummi plak yg pk bkn2 n pyh nak tido.hehe..


sekarang ni tgh tunggu Pakteh ummar datang dari sp.dia sekarang ni ambik kontrak jaga ummar dan ummi.
sbb terpaksa duk rumah sendiri sejak khamis lepas sbb kelas ada mcm biasa setiap jumaat..
walaupun terkedek2 jalan, kena attend kelas jugak.hari jumaat ni ada kelas lagi..
tapi 9hb ni dah due date bersalin..so tgkla mcm mana..
oh ya, assignment ada 3 lagi xsiap..adoiii..
mood mmg ke laut dah skrg ni..
motivasi pon mmg zero.
ummar skrg weekdays mmg anta pg skool..
seorang diri la saya di rumah terkebil2 sambil tunggu kot2 ada contraction( boleh gitu?),
 bleh trus nak kol en hubby..
tp weekend balik gak la umah ma.
mcm smlm, lepas mkn kenduri anak ex- pengasuh ummar,
zass trus niat nak balik sp.
kesnya abah saya tepon ajak mkn dinner kat rumah sbb ma nak masak jenahak sweet sour!
mmg sedappp sgt22..thanx ma n abah..

b4 balik sp singgah kat jusco dulu. larat lagi tuh!
jalan2 cari pampers ummar..
dan sambar bedsheet untuk katil baru kami..kebetulan kebetulan sokmo  Akemi ada sale..
sukaaa sgt...
balik rumah xmenyempat pasang..
sanggup pasang sendiri walaupun xlarat n sakit kaki..
sbb bila minta tlg en hubby..
dia ckp besok dia akan pasangkan..
xsabar dah weyyy..

apa pun, rasa sgt gembira this weekend..
mungkinkah ini weekend terakhir saya sebelum bersalin?
who knows kan..
apapun kalu Allah takdirkan baby kuar 12.12 pon cantik jugak..
boleh trus sambung cuti bersalin sampai cuti sekolah bulan 3..hehe




okey..itu sahaja..daaaaaaaaaaa



p/s : "Baby ummi sayang, ummi dah xsabar nak jumpa baby ni..sampai termimpi2 dah bersalinkan awak n berat 3.6kg masa dlm mimpi tuh..see u soon, yer nakk ;) "

6 comments:

Imaan09 said...

alahai..paling suweettt y "p/s" tu..aduiii syu..sket sgt je lagi tu..pendek kata, anytime jenih! Best of luck!

UmmiUmmar said...

takut gak lea..mcm2 pikir..apa2pun, tq ya!

Fatima Saiful said...

ape2 nanti sms ye syue bile dah selamat bersalin!!!

UmmiUmmar said...

Baik take! Insyaallah...

LIP (^_^) said...

Almost the time!!!semoga selamat semuanya... :)

UmmiUmmar said...

lip : hoho..thanx for the du'a..amiinnnnn...!