13 December 2011

Ok, sementara putera kecil sedang beradu, mari kita menulis sedikit perkembangan ttg adik baby..
Last week hari Jumaat saya pegi untuk checkup 40 weeks. ingatkan nak kena induce ke apala kan..sbb dah due date..tapi....

1. Dr cakap boleh tunggu lagi dua minggu sbb dia nak guna due date 17 / 12 yang dapat masa scan baby 3 bulan aritu..katanya due date ni valid sbb masa scan 7 minggu, dia payah nak jumpa sarung bayi padahal patutnya masa 7 minggu dah boleh nampak...so dia assume actually pregnancy baru 6 minggu masa tu..

2. Kepala baby baru engaged 1/5 bahagian sahaja..no wonderla saya selalu rasa kepala bayi bergerak ke tepi bila tido mengiring..means kepala si adik lum ketat lagi masuk ke bukaan..

3. Dr masa usap2 perut saya cakap perut ok, xberapa besar sgt..tapi bila scan, dia estimate berat dah 3.9kg..tapi dia ckp no worries sbb scan ni kdg2 lari jugak..so dia ckp maybe plus minus 3.5kg la..Wallahualam..


p/s : 13/12/11-rasa contraction dtg sekali sekala sejak 7.00 pagi td..minta doa dari kwn2 semua moga dipermudahkan dan selamat semuanya ;)

5 comments:

Imaan09 said...

bes of luck syu!
asek teringat2 ang 2-3 arini.. snyap, ingatkan dahh..arini 13/12/11..hehe,mana tau!
lain2 kan, dulu ummar cepat, y ni smpi overdue lak

Faiz said...

Semoga dipermudahkan segala. Aminn. :)

umialya said...

Insya Allah semuanya berkeadaan baik..

whiteapple said...

Semoga dipermudahkan semuannya. aminnn :)

Imaan09 said...

ayyyaakk..ingatkan dableh komen kt blog aku, dah ada entry baru pasal muaz..hehe.. ang slalu awal sebulan dua dr aku..harus jd tpt refer lg nih..hehe..take care..selamat berpantang!