20 May 2011

Bibik part 2



En. Hubby skrg bukan main berminat nak tahu perkembangan kisah bibik..asyik2 suh aku bukak page minah tu..Kitorg gelak2 je tgk page dia..Tapi kadang2 e. hubby sound juga isteri dia ni..
Dia kata tak baik mempermankan perasaan bibik..
tapi syu sekadar jalankan amanah yang diberi ja bang =p

Kan makcik aku yang mintak tolong suh aku menyamar untuk tahu apa motif dia berfesbuk.hehe

Nak kata sunyi, takkanlah..sbb anak2 makcik aku ada 6 org..Paling sulung umur macam adik bongsu aku..
Adik2 dia yang lain pon kecik2 lagi..means riuh jugakla umah tu ngan suara budak2..Tak sempat nak rsa sunyi n bosanla pendek kata..

Time cuti hari wesak tu, aku gtau makcik aku yg bibik ni macam dah menemui pencerahan agung..
Dah tak ber fb dah..
Post2 dia yg dia kelentong macam2 pon dah delete semua..
Termasuk yg dia mengaku dia ni keje sbg Doktor pakar Bedah..
Mentang2la majikan dia tu Doktor pakar, dan2 tu nak mengaku jd doktor pakar jugak..

Then makcik aku macam terkagum sekejap.
Sbb betul2 ingatkan bibik dah insaf n kembali ke pangkal jalan. 
Pastu makcik pon recall la kejadian yg berlaku baru2 ni..
Adik aku ahmad balik ke Kelantan untuk bercuti.
B4 this dia pernah jalankan full blood test..
Saja2la..
Ahmad pon tunjukla kat makcik aku suh tgk2 pasal report blood test dia 
Makcik aku lak terspontan cakap..
" Awat tak tanya bibik? dia pun doktor pakar jugak!" kuang kuang kuang

Zasssssss..bibik yg ada kat dapur masa tu boleh jadi telah terdengar perbualan ini..
Dan terus mendelete post2 kat wall fb nya..
hehe


kitorang satu keluarga pon berbahagia dan sangat gembira..
bibik ceksu dah insapp..yeayyy...
Tup2 tadi aku bukak fb..tertengok ini


ingatkan betul2 dah insaf..sekali dia upload gambar baru la..
Tgk gambar ni, nampak sgt niat dia nak bagi org percaya dia betul2 seorang doktor..
Comella gadis ni..sapa ek?banyak lak tu gambar dia ni..


Gambar dia pakai shawl ceksu dia dh delete tp aku sempat save.

sekarang ni ceksu dh xboleh nak tgk gambar2 dia..dia dah setkan for friends only..

mujurla aku jd "kawan" dia 

Tgk kat gambar dia, aku pon tryla tanya dia yg mana satu..yerla banyak gambar adik aku jer aku tgk.

kalo dia cerdik, xkanla dia nak ngaku tu gambar dia yer dak?

of course la tak!


Ha, tu jawapan dia..

tapi jwpn dia mmg xboleh blah..

"tu yen gmbr sume la. dari kecik smpai besar... nape... pening ker? comel2 kalo gmbr owg lain wat apa? comel gaya sendiri boleh la. x mau pinjam muka owg tau. x logik.. haha... sendiri punya gaya. huhuhu. owg cmni pun kata comel, mengada2 ler. malula pulak..."
( aku edit2 sket tang2 salah eja tu...)

OMGGGGG!!!

Aku rasa nak pengsan baca jawapan dia.

boleh tak tiba2 rasa menyesal sbb tanya dia at first place..

hahaha..

tapi....

Makcik yg kat bawah ni lagila nak pengsan bila tgk gambar2 dia digunakan oleh fb bibik..

kesian kat adik noh..

Kitorg suma pakat menyakat adik..cakap dia ngan bibik  bestfriend forever..
Makcik siap cakap mungkin sbb ada iras kot muka adik ngan bibik, tu yg bibik guna gambar dia
 ala2 gambar bibik ketika kecil..wakaka

xde org tanya pon nape duk ber fb guna hp..tiba2 nak bagitau semua..



Last but not least..presenting the real bibik with the shawl...

Amacam? not bad huh?
Ada iras2 adik kan?hehe


p/s: konon2 nak sensored kan fb bibik.. tapi xde maknanya..sekali nampak gak nama dia  kan..aku xrajin nak mengedit2 detail2 nih..


11 comments:

Faiz said...

wakakakakakaka.. gelak-sampai-jatuh-kerusi!! ekekeke..

nice entry syue! kirim salam paee. :)

UmmiUmmar said...

Tula pasal..ada gak org camni kn..hehe..ok insyaallah..

umialya said...

adoiiii, macam2 hal!!!!

Fatima Saiful said...

ekekek...siap ngaku pakar bedah paling takleh blah!!tp mmg comel laa adik noh tuh. pandai die pilih gmbr profile..;).hish, mmg tak sangke laa ade gak org cani...MALU nyer!!!

whiteapple said...

hehe. lawak btol la bibik nie. sian kan adik ko weh. hehe sabo je la.

Anonymous said...

adoiii mmg lawak gila.
yg hgpa bleh duk jadi keja duk stalk bibik sniri, sound jek laaah!

kuikuikuiui
bibik mak aku dlu suka amek perfume mak aku, mmg tak hengat!

cikmadi ;)

UmmiUmmar said...

makcik aku dh sound dah dia..tp bleh dia ckp "mummy,salah ka saya ada fb. bukan org kaya saja bleh ada fb..org miskin pon ada hak juga.."

gulpp~~terdiam aku dgr makcik aku cita..hehe

makcik aku dah berhentikan dia..sbb makcik aku ckp kalo nak keja sini, makcik akan tukarkan hp dia bagi yg xbleh pakai internet..tp dia marah2 dan xsetuju..so, penyelesaiannya adalah...kata makcikku "adios amigos wahai bibik..bibik sayangkan fb lebih daripada kerja bibik..so kita tgk nanti fb bleh bantu bayar yuran sekolah anak2 bibik tak"

bagusla aku rasa makcik buat mcm tu..selesaila kisah bibik ini..hehe

LIP (^_^) said...

Aduyai..macam2 kisah ttg bibik ni la..

maslinamansor said...

mas bru baca... hehehe lawak betul la bibik sorang nie. Muka jauhhhh... lain dari yg sebenar.

NURUL JAMIAN said...

maccam2 ye hehe

salam kenal awak

Hazard Ali said...

Erk.. memang muka depa sama.. sama.. sama sangat.. huhuu...