03 June 2011

Berfoya-foya dan berfroyo bersama Ummar

Hujung minggu lepas dah pulang ke Sungai Petani..
Malam ni pula kami akan bertolak ke Sungai Baru, Alor Setar..
Balik ke rumah PIL pula..

Dalam Sabtu Ahad ni bersusun kenduri kawan2 yang nak kena attend..
Besok kenduri Bestfriend suami masa di SR Iskandar dulu..
Lusa pula ada 3 kenduri..
Mula2 mungkin akan pergi ke kenduri Kakak kpd bestfriend aku, Imah di Pokok Sena
Kemudian ke Jitra kenduri Panjang dan lastly ke Sg petani ke kenduri Hamzi..
Itu pon bergantung kepada tenaga dan stamina mak buyong..
We'll see lah..
Kalu xlarat pg semua, diwakilkan kepada en. hubby sudeyy..
Apa-apa pon, moga dipermudahkan semuanya untuk kami berkongsi hari gembira sahabat2..Aminn


TODAY
oh ini cerita yang masih panas lagi..
Tengah hari tadi lepas masuk Zuhur, aku pg mengambil Ummar di sekolahnya..
Sebelum bertolak tu sempat lagi google tentang status halal Fruitti Tutti..
Terliur tgk org lain makan..
Semalam dah ajak en. hubby g makan..tp kesian dia xlarat..
So, hari ni aku pegi berdua dgn Ummar..

Payah betul nak ajak Ummar bergambar sekali sekarang ni



Ha,dapat pong..

Ok ler..bestla.aku amik mango yogurt dan green apple..vanilla pon amik tapi xkena dgn tekak aku...sebelum ni makan yang frozen yogurt J.Co sedap jugak..harga pon lebih murah..yang ini  setelah ditimbang2 adalah sebanyak RM19.61..Dia kira RM 5.30 setiap 100gram.
Bungkus satu untuk makan kat umah..makan kat situ kurang penghayatan sbb  nak  jaga Ummar panjat sana sini..hehe
Dah cair..nampak comot  sket sbb tabur oreo..Untuk yang bungkus, aku lebihkan topping dan kurangkan yogurt..Belajar dari pengalaman..sbb yg makan kat TF tadi yogurt ada banyak lagi, tapi topping dah abesh. Ummar sangat suka strawberry..
The outcome.. Alhamdulillah..
Guess what? These 2 froyo cups were my lunch..:)
YESTERDAY

Semalam adalah hari pertama Ummar pergi school setelah berhari2 duk umah dgn Ummi..
Keputusan menghantarnya ke sekolah di ambil sbb tgk tahap keboringan Ummar di rumah..
Mungkin usia macam ni dia gemar bermain2 dan ada ramai kawan..
Boleh sampai satu tahap dia akan mengintai padang di bawah tgk bdk2 main playground dan main bola..
Dan akan mengekek2 gelak tgk dorg main..kesiannya Ummar..sbb aku kalu duk umah mmg xkan kuar mana2 dah..

So, pagi tu ayah Ummar hantar dia ke sekolah..
Dalam pukul 10.30 tu kebetulan Ummi turun kedai nak beli berus toilet..
Alang2 tu terus pegi ambil Ummar kat sekolah..
After that kitorg pegi makan satay kat D'Piazza Mall..
Satay Ah' Basri..Nama sebenarnya Ahmad Basri..
ni mmg satay feveret kami..sedap kalah Satay Kajang. boleh?
5 cucuk satay ayam, 3 cucuk satay ostrich.
Satay ayam : RM1 satu
Satay ostrich : RM1.80 satu

Semuanya RM17.50..harga tak campur dgn budak kat hujung meja..
Yang itu priceless!

Ummar mmg suka makan satay ayam..

Suka main pon ye jugak..main celup2 kuah..main cucuk2 nasi impit..

Apsal nampak syahdu je muka Ummar minum air?

Kami makan 4 cucuk je..lagi 4 cucuk bawak balik.bungkus untuk en. hubby


TWO DAYS AGO


Masa tengah korek2 telinga Ummar, tiba2 terkejut sbb kat kiddy bud tu penuh kaler hitam..
macam dakwat2 gitu..
Ummi pon cuakla..ingatkan fungus ka apa..
Terus bawak g jumpa doktor..xsempat nak salin baju Ummar..emergency katanya kan..

cekcinye

Mcm biasala..seronok panjat2 kerusi..
 lepas jumpa doktor rasa lega sikit..bukan fungus katanya..tapi dia bagi ubat titis suh kuarkan menda alah tu..next week kena follow up..

Lepas tu terus berdesup g Queensbay..xrancang pon..ikut je kaki ni tekan pedal minyak..

Oh..lupa nak rotate..hehe..dan tershopping jugak..
ada sale..buy 2 free 1 item..jarang oshkosh wat promotion gini

mulut penuh makan subway

Beli footlong size..separuh we all makan..separuh lagi simpan utk ayah Ummar

Sementara tunggu myvi ku sayang di polish..kalahla kete ayah pasni..kan ummar kan..

Mcm biasa..habit yang xboleh dibuang..teruk dah ibu jari Ummar..menggelupas dan mengeras

Seronok dapat kasut baru..ni kasut bertutup Ummar yang pertama..payah nak cari kasut yang sesuai..sbb jari2 kaki ummar jenis mencapah kat depan..


 THE END...selamat berhujung minggu uols..  :)

5 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sg.baru aloq staq, setiap minggu akak lalu kot situ, nak pegi umah abg ipar kat taman flora

UmmiUmmar said...

kaksu,blehla singgah umah mertua..kat tepi petronas kecik tue..hehe

LIP (^_^) said...

Ske tgk muka ummart..cool je..relax2 je.. ;)

Fatima Saiful said...

kuat syue ek berjalan berdua je ngn ummar..dala peknen.kalo aku, mmg tak larat. ape2 mmg kene tunggu en suami.huhuhu...tp bab die bosan siap gelak2 tgk org men kat padang, tersenyum je bace. sebab aqil pon camtuh..kalo kat rumah time cuti, mmg 24jam isap jari.tuh kire bosan tahap gampang laa. mkn tanak, tido 2x. cube kalo ade geng, makan banyak...tido petang sekali pon tak.sonot sgt main!!

UmmiUmmar said...

Lip : Agak aktif sbnrnya Ummar ni...tp kalo amik gambar dia mmg wat muka cool..hehe

Take : aah..agak rajin berjalanla skg ni..gigih walopon xsefit dulu..tapi skang awal lagi take..baru 3 bulan..so mampu lagi nak mengejar2 ummar..kalu perot dah besor, mmg surrender la nak jalan berdua..takut tak terkepung dak kecik bila sorg2..hehe