14 December 2010

Nanges



Masa mula2 suami dpt surat untuk berkursus, terus dia tepon suh ikut dia..
Tp cuti kali ni aku kena jaga SPM..
pasrah sgt rasa masa tu..Nak itot tp xdpt sbb tau tugas rasmi mcm ni mmg xbleh kompromi punya....
Besoknya aku try tanya Ketua Pengawas tu ( Chinese lelaki )...
Dalam ati berharap dapat kelepasan walaupon tahu peluangnya tipis...
Tetapi..tanpa disangka2..

Alhamdulillah...xtanya banyak terus dia bagi..
Siap semangat cakap,
 "Mmg betul xapa..u pegila..lagipon tinggal 3 hari lagi..we all pakat2 cover u..jangan risaula" bila aku dengan mata bercahaya+wajah ala2 bersalah kata "Betul ke ni xapa?"
Alhamdulillah sangat..Allah bukakan ati dia utk benarkan aku pi
Baik betul cikgu ni...Terharu aku..Ada lagi org camni kat dunia ni ek..
Dia ni lagi 2, 3 tahun nak pencen..kira macam pangkat ayah la..
Bagus betul.
Cikgu ni aku rasa mempunyai sikap bertimbangrasa yang sangat tinggi..
Walaupun bukan pada bangsa dia..
Wah..tiba2 aku rasa macam semangat 1 Malaysia..hehe

Seronok ngikut suami pg kursus ni bukannya apa..
Satu- sbb suami ni jenis yg suka berteman kalu g mana2..
Dua- sbb bleh bwk Muhammad Ummar Uwais jalan2..
Last time dtg Bangi  ni pon masa bulan Mac ari tu..masa baru leh pusing2 bdn..
Padahal masa dia dlm peyot ummi lg, almost every weeks dtg sini jumpa ayahnya..
Skang ni kan dia dah bleh berjalan..bagi dia rasa syokla sket ronda2..
Tiga- sbb kami bleh pi jumpa kawan2 yg berkelapangan utk bertemu..sambil menyelam minum air..
Empat- sbb ummi suka jalan2..n suka ngikut ayah.dan mgkn juga bley shoping sebarang dua utk ummar..hehe
( Susunan yg sebenarnya adalah empat,satu,dua,tiga =p )



Selingan : Budak kecik banyak akal dah pandai bukak cover tin susu..;)


Oh.ada satu.video yg ingin diupload 
malangnya xberjaya 
memaparkan anak bujang saya yg menangis2 sbb kena tinggal dgn ayahnya..
Ayah kuar melepak di Faris Maju..hehe..
Ummar mmg xsuka masuk bilik hotel ni. Mungkin sbb ruang yg terhad untuk dia bermain..
Syiannnnnnya anak ummi..
Dkt stgh jam dia menangis..tapi ummi musykil gakla..kdg2 tgk cam air mata xkuar pon.
bila amik gambar, dia stop sekejap..pastu smbg balik..hehe
ummi pujuk2, xjalan jugak..siap pegang tgn ummi nak bawak ke pintu..
Sah!mmg nak ngikut n nak ajak kuar jalan..
Last2..ummi amik kamera rakam keletah Ummar omei ni utk kenangan...
Tapi terpaksa berhentikan rakaman bila ada adegan mencurah susu ke lantai..hehe

8 comments:

Fatima Saiful said...

Ya Allah!!!Ummi bley bergambar lagi...susu mahal plak tuh.heheh...~Ummar suke menyepah tak??Aqil tersangat laa suke memunggah.ape yg aku kemas semua die punggah balik..kdg2 naik tensi!!itu belom die punggah tong sampah!haruuuu~!!!kursus kat ilsas ke??mestilaa, kalo aku pon...nk je ikut suami gi mane...and nasib baiklaa suami pon mmg LAGI suke kalo anak+bini ikut..;)--malangnyer tak selalu dpt peluang outstation.ekekek

Anna Da Lady said...

ups..comotnya tapi comel. :)

UmmiUmmar said...

take : haha..mula2 nak luruh jantung tgk susu penuh kat lantai..dalam ati-sabar..sabar..dia plak wat muka comey makan susu yg tumpah..pastuh trus amk kamera..nk tunjuk kat ayah dia anak bujang dia wat apa..hehe..

samela take.ummar pon gemar memunggah dan memanjat.sampai ke meja makan tau dia panjat.aah kursus kat ILSAS..korg duk Semenyih ke?

Anna : huhu..mmg sangat comot ini budak..

Fatima Saiful said...

syue, kitorg duduk Gombak skrg nih...da tak duduk semenyih sejak lepas kawen...mailaa dtg umah!!bley bia umma main ngn aqil.ritu dua2 nk tido~

whiteapple said...

Salam syu. nie first time aku tgk blog ang. hehehe.

UmmiUmmar said...

hehe..nuris!!
aku slalu gak jenguk blog hg..hehe

whiteapple said...

wei aku xsangka ramai gak upanya ada blog. hehe, mari eratkan silaturahim :). wei wandi dah mengandung ek. bestnya dia. tahniah wandi :)

UmmiUmmar said...

dah bersalin pon tau dia..dpt baby boy..hehe