16 October 2011

Birthday...Birthday..Birthday..

Last update blog ni 2 bulan lepas..sungguh malas rasanya..sampaikan en hubby duk tanya2..
bleh plak aku jawab xlaratla bang nak update..hihihi..

so harini ada masa sket n n lehla amik kesempatan sementara kesayangan hamba yg berdua tu tgh tido.
semalam besday en hubby..niat nak belanja mkn kat luar kena postponed dulu coz bulan ni tersangatla banyak pakai duit beli itu ini untuk persediaan adik ummar.so aku janji dgn en hubby yg aku nak wat nasi ayam spesel sempena besday dia..hehe..mintak2la jadi..first attempt nih..



update sket tentang adik ummar yg dah xlama dah sebenarnya ..now dah 32 weeks.In fact, ummar uwais dulu 37 w dah keluar..so this time around bersediala..mana tahu adik nak ikut jejak langkah si abang..tapi nak kuar bila2 pun ummi xkesah sayang..apa-apa pun semoga adik yang sangat2 aktif dlm perut ni sihat sejahtera dan menjadi anak soleh..amin..


Tentang abangnya pula Muhammad Ummar Uwais yang dah masuk 2 tahun 14 september lepas..Alhamdulillah sihat dan semakin bijak ( read as : banyak karenah =p )..
Sekarang ummar mmg boleh dikatakan 80% diuruskan oleh en hubby..mandi pon dengan ayah, tido pon dgn ayah, basuh poo poo pon dgn ayah, pegi skool pon dgn ayah, nak minum susu pon cakap kat ayah....pendek kata hampir semua  la perkara dia buat dgn ayahnya..Lega jugakla rasa masa mula2 en hubby take over anak bujang kami tu..but most of the time, aku rasa jelesh la pulak..apa taknya..perkataan yg asyik keluar kat bibir dia adalah ayah, ayah dan ayah..Paling xboleh lupa masa en hubby pegi kursus hari tu..sehari je pun..so berdua jela kami..Petang balik sekolah tu ok lagi..tapi bila malam je, dia mula xkeruan.duk menangis2 tunjuk2 kat pintu panggil ayah.sbb dia tahu biasanya waktu malam camtu, ayah dia akan sampai rumah.

Yang kelakarnya siap ambil album kahwin kami sbb nak tgk gambar ayahnya.bila tgk jam pukul 9, aku pun ajakla dia masuk tido.dia refuse n still panggil2 ayah..after a while barula mau naik atas katil..aku pon bukak laptop tunjuk gambar2 masa dia baby..yang sedihnya, bila sampai kat gambar en hubby, dia menangis..bila move kat gambar lain, reda la tangisan..pastu bila tgk gambar ayah dia, nangis lagi..bukan meraung mcm mengamuk tu, tapi menangis teresak2 dgn nada yang sedih mcm menahan rindu tu..apalagi, ummi pon 'ter' joint sekaki la..dan gelabah tu xyah cakapla..kalut nak video kol ayah utk pujuk..tp time tu en hubby ada ceramah sampai ke malam..dia juz msg je..setengah jam agaknya dia menangis perlahan dgn sisa esak yg masih ada..dan akhirnya dia tertidur...sedihnya..cerita kat mak aku..n dia citer aku dulu camtula jugak kalu kena tinggal..walopon mak aku tinggal kejap dalam beberapa jam je..sejibikla mcm ummi awak ni ummar!hehe

Eh, terpanjang lak entry..maklumla..2 bulan sekali hapdet..ekeke

Ni gambar2 masa besday ummar dulu..xbuat apa pon..cuma tempah chocolate n bagi goodies bag kat kawan2 dia kat taska n kawan2 aku kat sekolah..2 minggu lepas tu baru beli kek sambut kecil kecilan kat umah mertua..ayah bagi hadiah beskal..ummi plak juz topup sket duit raya utk simpan dlm tabung haji.













Apa-apa pun, semoga anakanda sulung kami Muhammad Ummar Uwais membesar dengan sihat, diberikan akal yang sempurna, diiringi setiap langkahnya dengan keberkatan dan kebaikan, dijauhi mudarat dan dugaan berat yang tidak mampu ditanggung, menjadi anak, abang, cucu, yang soleh  dan yang paling penting, semoga jiwa dan rohnya sentiasa beriman kepada Allah s.w.t..Amiinnn...


2 comments:

whiteapple said...

Happy birthday ummar ^_^, syu semoga dipermudahkan bersalin nanti :)

UmmiUmmar said...

terima kasih aunty nuris..amiiinnn...
;)