17 October 2011

32 weeks

Memandangkan hari ni sekolah aku cuti, blehla update blog lagi..
kalau nak mengharapkan hari kerja mmg xmampu nak membelek2 blog.
Oh ya, nasi ayam semalam tu alhamdulillah jadi..senang je rupanya..Rajin atau xrajin ja isu dia..hehe
Tepat pukul 10 pagi kami bertiga mengadap breakfast yg sebenarnya dah merangkap lunch...
mmg kena masak awal coz pukul 12 kena pi ofis developer rumah kat sg petani.
komen dari en hubby : ok.sedap.not bad la for a first timer cuma xberapa nak ada kick..

okla tu kan, byk nak kena improve lagi. apapun syukur dpt sediakan juadah untuk keluarga..yang lebih penting dapat spend dgn family masa makan tuuu..kami hampar tikar n mkn kt bwh..gelak2..sembang2..ummar pun makan banyak. Makan sendiri lak tu dlm mangkuk dia.
sekarang ni kalau nak bagi ummar makan, kena bagi sudu sekali.sbb rasanya ummar ni kidal.
semua benda dia cenderung pegang guna tangan kiri.even makan dgn tgn pun guna tgn kiri gak.
Nasib baikla bukan hisap jari kiri..ibu jari kanan jugak yg lagi se manis kurma, kan ummar kan.;)





..........................................................................................................................



 berbalik kepada topik asal, sekarang kandungan dah 32++. Jumaat ni  masuk 33 weeks...
Makan semakin berselera..xboleh nampak nasik..mmg akan bertambah2..
so no wonderla sekarang ni seminggu naik sekilo..
Masa awal2 pregnant, 65 kg.
14 minggu , 63 kg
28 minggu , 67 kg
32 minggu 71 kg
28 w
40 minggu? adakah 79 kg?

wah, ngeri jugak tgk pertambahan berat badan aku masa mengandung ni..hehe
Apa2pun aku tawakal dan mengharapkan yang terbaik je nanti..Allah knows BEST kan.


........................................................................................................

Persediaan untuk adik Ummar baru 50% kot yg dah buat.

Baju : xbeli banyak sgt.tambah 6 pasang saja.
yg lain pakai mana ada. baju abangnya pun ada, dari sepupu2nya pun ada..cuma belum basuh je lagi..

baby cot : kali ni kami beli baru. sebab ummar dulu xada babycot/playpen. Katil queen kami xberupaya menampung lebih dari 2 org (read : ummi dan ayah ). Niat nak beli 4-in-1 convertible cot, tapi harganya xberbaloi, so beli cot yang biasa dan 1 king size bed. Total harga = sama dgn 1 convertible cot. Puas hati!

Yang belum beli : kain lampin, minyak telon, towel n banyak lagila

Stroller : bak kata sorang teman sekolahku, bonus yang kerajaan umum nak bagi ni membuatkan org beli barang yang bukan keperluan. SOOO TRUE! hehe..aku bila ja dgr dapat bonus tu, terus berkira2 nak beli stroller baru.stroller lama guna sweet cherry. tapi tayar dia mcm rosak dah..so dah xguna.skrg ni juz guna buggy stroller jenama candy yg harga rm90.tp kesian tgk ummar xselesa dlm tu.

See..ummar nampak xselesa kan? =p
tp masalahnya en hubby mcm xsetuju aku nak beli stroller baru. erm..so skrg ni tunggu restu dari dia ja lagi..nak kena susun strategi memujuk ni..kalu xberjaya, i beli babywearing je la..hukhuk
Add caption


ni lah antara stroller yang duk verangan..huhu
halford zuzz 4

Mclaren Techno XT
Techno xlr

Quinny zapp xtra

Arghhh...xmo pk dah...DONIA..DONIA semua ni syu!!!
**Abang, please..**

5 comments:

Fatima Saiful said...

heheh...bile ade dua ank, stroller SANGAT berguna. aku dulu stroller zaman aqil ade org bg hadiah.sweet cherry je. ms Aqil, mmg stroller tak gune sangat. die tak suke. skrg??berebut2 ngn adik die nk naik. ape2 pon, beli ikut keperluan dan kemampuan. **peringatan utk diri sendiri.hahaha

UmmiUmmar said...

Hehe take..mmg betul sgt2 nasihat yg last tu..paee mesti sokong 200%..hehe..Tapi kan..kan...kan..;)...*evil grin*

Paiz said...

Semoga selamat dan mudah semuanya! :)

UmmiUmmar said...

Amiiiiiinn..tq faiz!

LIP (^_^) said...

Semoga selamat dan dipermudahkan..skrg dh bp week?update la blog dear.. :)