20 July 2011

Adik baby kick ummi

Actually, gerakan bayi dalam kandungan dah rasa lama..tp rasa sikit2 n kadang2 je..cam sayup2 gitu..b4 masuk 16minggu lagi...which is lagi awal dari Ummar dulu..Mungkin masa ummar dulu xberapa nak tahu antara gerakan bayi tu camne..1st timer la katakan..

Jumaat  2 minggu lepas masa tgh lunch dgn membe, tiba2 rasa macam tendangan sederhana kuat kat bhgn atas perut..4 kali tendangan..terkejut gak la..tapi yang lebihnya rasa eksaited..

Then Jumaat minggu lepas after balik sekolah, rasa lagi..tapi kali ni tersangatla kuatnya..terkejut sampai menjerit kecil dan terus bangun dari sofa..berdebar2 sgt..sbb kali ni mcm rasa pusat bergerak2 dan tali pusat ditarik dari dalam perut..haha..kebetulan masa tu en hubby msg cakap balik keje lambat..tak sabar2, trus kol dan cerita kat dia..Hover gakla masa aku bercerita..dgn tali pusat kena tarik la bagai...trus kena gelak je ngan dia..hehe

Tiba2 aku teringat kisah arwah adik aku yang terlilit tali pusat dalam perut ma..lagila aku pikir macam2..
terus ajak pi wat chek up..sbbnya dalam hari sabtu dan ahad tu rasa sakit kat bawah perut..ala2 mcm mild contraction gitu..haaa, maunya tak cuak kannn.

Tangguh punya tangguh, isnin lepas baru sempat g klinik untuk cek..Doc scan n cakap xda apa2..Alhamdulillah..
Cuma bayi berada dalam keadaan kepala di atas.oh, adik baby berpusing2 rupanya...mungkin sbb tu aku rasa cam tali pusat baby tertarik2 ( konon la )
Tapi no worries..space perut ummi masih luas lagi.itu yang dia suka wat summersault sesuka hati..
Xpa sayang..enjoy urself dalam tu ya..kuar nanti main n kawan ngan abang ummar plak..

Oh ya, masa scan tu, doktor cakap mcm dah nampak jantina bayi..tapi xsure sangat..
saspen aku..aku tanyala boy ke girl doktor..
Doc xjawab direct soalan aku..cuma dia cakap..





"...........maacaaam BIRD!!"


Terdiam dibuatnya ...

dalam hati aku, "hehehe.."  ('',)

4 comments:

Fatima Saiful said...

hehehe....ummar nk dpt geng bola laa tuh.tendangan padu sampai tali pusat tertarik bagai?heheh....

**aisey tetibe rindu nk rs gerakan baby dalam pwot...huhuhu~

Imaan09 said...

y penting sihat syuuu! xkesah dah y lain tu..ngeh3..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik ;)

LIP (^_^) said...

Sama ke kita?dua2 boy?hehehehe